Obdukcija pokazala da svedok rušenja u Savamali nije umro nasilnom smrću!

Savamala
Printscreen

Obdukcija preminulog Slobodana Tanaskovića, svedoka rušenja u Savamali, pokazala je da nije bilo nasilne smrti, nezvanično saznaje list "Danas".

 

Izvor lista kaže da stručnjaci za sudsku medicinu sa Vojnomedicinske akademije (VMA), koji su vršili obdukciju, nisu konstatovali ništa što bi ukazivalo na sumnjivu smrt, te da je čista slučajnost da je pacijent preminuo samo mesec dana nakon rušenja u Hercegovačkoj.

Iznenadna smrt čuvara Tanaskovića 24. maja izazvala je brojne kontroverze u javnosti, jer je dovođeno u vezu sa događajima od 25. aprila, kada je trideset fantomkama maskiranih osoba bagerima srušilo desetak objekata u beogradskoj Savamali. Nadležne institucije se ni devet dana nakon njegove smrti nisu oglasile.

List podseća da je i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić još nakon smrti ovog čuvara izrazio očekivanje da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. On je na svom blogu na sajtu B92 ocenio da je na nadležnim organima sada još veća odgovornost da objasne šta se krije iza događaja u noći 25. aprila, kada se rušilo po Savamali. Šabić je podsetio da je prošlo više od mesec dana od događaja koji je zatalasao javnost kao retko koji u poslednje vreme, a da je izostala bilo kakva ozbiljna i relevantna informacija o njegovim akterima, kao i o aktivnostima nadležnih čija je dužnost da “rasvetle taj mračni događaj”.