OBLAČNO I UZ SNEŽNE PADAVINE: Ali, ovih dana napokon stiže LEPO I SUNČANO VREME!

sunce
pixabay.com

Konačno će nam sunce izmamiti osmehe!

 

U većem delu Srbije očekuju se susnežica i sneg, ponegde i slaba kiša. Ujedno, magla i sumaglica smanjuju vidljivost. Pretežno suvo biće uglavnom na području Vojvodine, ali uz maglovito vreme, naročito na severu Bačke i na području Subotice. Minimalne temperature tokom noći spustiće se na -1 do 2°C, u planinama do -5°C. U većini predela južno od Beograda biće uslova da se formira manji snežni pokrivač, a simbolični pokrivač mogao bi se formirati i na području Beograda, tek oko 1 cm.

U Beogradu oblačno sa susnežicom i snegom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 1°C, maksimalna dnevna 3°C.

U ponedeljak promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, maksimalna temperatura do 6°C. U utorak prolazno naoblačenje. U sredu sunčano i toplije. U četvrtak će biti relativno toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a maksimalna temperatura biće do 15°C.

Usled kiše, susnežice, snega, smanjene vidljivosti usled magle, lokalno i na manje od 200 metara, vozačima se preporučuje veliki oprez i smanjena brzina kretanja, kako zbog smanjene vidljivosti, tako zbog klizavih puteva. Temperature tokom noći u većini predela kreću se oko 0°C, pa postoji opasnost i od poledice. Dodatna opreznost savetuje se i na putevima kroz klisure i useke zbog opasnosti od odrona. Na putevima prema planinskim predelima i zimsko-turističkim centrima obavezno je da se bez zimske orpeme ne kreće na put.loading...