OBLJUBIO MALOLETNICU? Zamenik gradonačelnika podneo ostavku zbog skandaloznih fotografija

Na “Fejsbuku” su navodno osvanule kompromitujuće fotografije zamenika gradonačelnika Bora i tinejdžerke (15). Policija kaže da nema dokaza da je Branko Perić (60) počinio krivično delo, a devojčica je negirala bilo kakav odnos sa njim.

printscreen/Facebook

Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) našao se, navodno, u središtu skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli sa devojčicom od 15 godina navodno osvanule na Fejsbuk-profilu te maloletnice.

Nezvanično, kada su fotografije iscurile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku. On je, navodno, to i učinio, ali njegova ostavka još nije usvojena.

Kako nezvanično saznajemo, slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i “skinuo” veliki broj pratilaca ove društvene mreže. U ceo slučaj se, ubrzo, umešala i policija, ali nema dokaza da je funkcioner u Boru počinio krivično delo, pišu “Novosti”.

Kako nezvanično saznajemo, Perić je kazao da je fotografija njegovog poljupca sa devojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim devojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način.

– Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile devojčice, koje su ukrašavale salu. Ušao sam i video da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao – navodno je izjavio Perić.

Takođe, navodno je kazao da na drugoj fotografiji ne vidi ništa sporno. Međutim, nakon što su fotografije dospele u javnost, u ceo slučaj se umešala i policija.

– Devojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa tim funkcionerom. Međutim, maloletnica kao da je bila pripremljena i unapred znala kako treba da odgovori – kaže izvor iz istrage.

Naš sagovornik kaže da je devojčica starija od 14 godina, zbog čega nema krivičnog dela obljube nad detetom.

– S druge strane, ako je nešto i bilo između njih, to nije bilo pod prisilom. Prema tome, mi nismo imali nikakav zakonski osnov da reagujemo – navodi on.

KOREKTAN ODNOS SA SVIMA

Inače, Branko Perić je već dugo u politici i uvek je važio za korektnog čoveka, sa kojim se otvoreno moglo razgovarati. Fakultetski je obrazovan, uvek je imao pristojan odnos sa ljudima, tako da su fotografije koje su isplivale u javnost izazvale pravi šok u borskoj javnosti.