Viši sud u Beogradu obustavio je postupak protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno u Višem tužilaštvu za B92.

 

Bogoljub Karić teretio se po optužnici iz 2010. godine za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju “Mobtel”.

Optužnica je prekvalifikovana 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, a Kariću je bila zaprećena kazna od 10 godina zatvora. Sam postupak je pokrenut 2006, kada su Karići pobegli iz Srbije.

Kako je navedeno u optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima “izvukli” više od 60 miliona evra sa računa “Mobtela”. Optužnicom je bio obuhvaćen i njegov brat Sreten, kao i još 13 lica, među kojima su neki i strani državljani.

Za vlasnikom “BK grupe” i liderom PSS Bogoljubom i njegovim bratom Sretenom Karićem je tada raspisana i crvena interpolova poternica, ali njih više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako tvrdi “Blic”, u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu u slučaju privatizacije “Mobtela” za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom, piše list, zastarevaju 2017. godine.loading...