OČAJNI USVOJITELJI UBICE SA FLORIDE: “Znali smo da voli oružje, imao je neke BIZARNE NAVIKE”

Džejms i Kimberli Snid
Print screen/Twitter

Nikolasa Kruza, koji je ubio 17 ljudi u srednjoj školi na Floridi, usvojio je nedavno bračni par Kimberli (49) i Džejms (48) Snid, koji su otkrili da nisu imali pojma kakav je dečak zapravo.

 

To čudovište je živelo pod našim krovom ali nismo znali za njegovu mračnu stranu. Očigledno su svi sem nas bili svesni da je on problematičan – rekli su njegovi usvojitelji.

Kimberli je po zanimanju medicinska sestra, a Džejms vojni analitičar. Kod njih se doselio prošlog novembra, svega nekoliko dana nakon što je umrla njegova majka koja ga je usvojila, Linda Kruz. Ona ga je odgajala sama jer je njen muž umro kada je Nikolas imao 5 godina.

Snidovi su ispričali da je Nikolas bio izuzetno depresivan nakon majčine smrti, ali i da im se činilo da je vremenom postajao sve srećniji. Priznali su da su mu dopustili da u kući drži poluautomatsku pušku AR-15 kojom je pobio ljude, ali da je navodno morao da je drži u sefu u spavaćoj sobi.

Poznato je takođe i da je veliki ljubitelj oružja. U sefu je krio još nekoliko pištolja i noževa, ali, kažu da je morao da ih obavesti svaki put kada je otvarao sef.

Uprkos tvrdnjama da je na društvenim mrežama objavljivao fotografije mučenih životinja, usvojitelji kažu da nisu primetili da je okrutan prema njihovim kućnim ljubimcima, dva pasa i šest mačaka.

Kimberli je otkrila i da je Kruz posle majčine smrti išao na psihoterapiju, kao i da su samo pet dana pre masakra bili zajedno kod psihijatra.

Kako su naveli, Nikolas je imao čudne navike vezane za hranu, pa bi tako krišom stavio čokoladni kolačić u sendvič sa govedinom i sirom. Takođe, sigurni su da je ranije bio zlostavljan od nekih siledžija u školi.

Kruz je istražiteljima rekao da je čuo “demonske glasove” u glavi koji su mu dali instrukcije za izvršenje napada.

Međutim, noć uoči ubilačkog pohoda nije bilo naznaka da bi Kruz to mogao da uradi. Potom im je ujutru rekao da mu ne treba prevoz do škole jer je Dan zaljubljenih i on tim danom ne ide u u školu. A onda su, oko 14.30 sati, Snidovi primili telefonski poziv od njega u kojem im je rekao za pucnjavu u srednjoj školi. Džejms mu je savetovao da ode do najbliže prodavnice gde će ga pokupiti.

Ali, na putu da pokupi Nikolasa, Džejms je primio poziv od policije koju je zanimalo gde se Nikolas nalazi. Nakon što je shvatio da bi njegov usvojeni sin mogao biti ubica, Džejms je sve ispričao policiji i odjurio natrag kući kako bi se uverio da je sve u redu s njegovom suprugom.

Rođaka Nikolasove preminule majke, Barbara Kumbatović, rekla je da on stalno imao problema u školi i kako se njegova majka s tim nosila najbolje što je mogla. Pretpostavlja se da je njena smrt bila kap koja je prelila čašu i okidač Nikolasovog ludila.

Nikolas je prošlog četvrtka izveden pred sud i priznao napad, nakon čega mu je određen pritvor bez prava na kauciju.loading...