OČAJNI ZET VRAĆA TAŠTINE DUGOVE: Zbog sekte prokockala 100 000 evra!

Jedan je muškarac iz Pule za "Glas Istre" ispričao neverovatnu priču o njegovoj tašti koja je zbog sekte potrošila mnogo porodičnog novca. 

Pixabay

Radi se o, kako navodi zasad anonimni muškarac, nepismenoj starici koja se godinama zaduživala pod uticajem jedne molitvene zajednice, kojoj je donirala sav taj novac, a sada je niko ne može odgovoriti od daljeg trošenja novca na njih, piše “Glas Istre”.

Puljanin navodi da je reč o grupi sumnjivih ljudi koja tvrdi da razgovaraju sa Isusom, skidaju uroke, padaju u trans i slično.

– Novac je godinama nestajao. Moja se tašta godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve veštice i proročice. Na kraju je prodala porodično zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima te molitvene zajednice, potrošila je otprilike 100.000 evra. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine –  ispričao je njen zet za “Glas Istre” i dodao da to što radi spomenuta molitvena zajednica nema nikakve veze s verom, već samo sa zaradom.

Zbog toga je slučaj prijavljen i policiji, a sagovornik kaže da ova gospođa nije jedina žrtva te molitvene zajednice.

Porodica je otkrila šta ova gospođa radi pre nekoliko godina, kada je prodala  zemljište. Za tu prodaju je dobila 880.000 evra, a od tog iznosa nije ostalo ništa, dok dugove sada vraćaju ćerka i zet. 

Niko je, dodaje zet, ne može odgovoriti od sumanutog trošenja i moguće dalje rasprodaje porodične imovine. Njegova tašta, kaže, radije je potrošila novac na misu, nego na hranu.

U toku je sudsko veštačenje.