OČEKUJE SE HAOS: U Parizu za vikend VANREDNE MERE BEZBEDNOSTI, a evo zbog čega

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

BETA

U Parizu će za vikend biti uvedene pojačane i vanredne mere bezbednost zbog predstojećeg državnog praznika, Dana pada Bastilje i finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu pošto će se reprezentacija Francuske boriti protiv Hrvatske za titutlu prvaka, preneli su danas francuski mediji.

Više od 12.000 pripadnika snaga bezbednosti biće raspoređeno u Parizu, gde će sutra biti održana tradicionalna vojna parada koja se obično kreće od Trijumfalne kapije do trga Konkord preko avenije Jelijsejskih polja.

Predviđeno je kao i svake godine da okolne avenije budu zatvorene za saobraćaj, dok će u nedelju biti zatvoren širi krug u toj četvrti jer se očekuje oko 90.000 ljudi posle utakmice bez obzira na rezultat, preneo je list 20 minuta (20 Minutes).

Pored snaga bezbednosti i oko 2.000 vojnika na širem području Pariza, biće raspoređeno i oko 3.000 pripadnika ekipa vatrogasaca i medicinskog osoblja.

Planirano je da u zonama slavlja budu uklonjena vozila sa parkinga, naveli su mediji pozivajući se na izvore bliske pariskoj prefekturi i dodali da je cilj raspoređivanja pojačanih snaga bezbednosti sprečavanje terorističkih napada, ali i gradskog nasilja.

U nedelju kada će biti utakmica, građani će moći da uđu u zonu proslave na Jelisejskim poljima uz prethodnu policijsku kontrolu.

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.