OČEKUJE SE SKOK KORONA BROJKI? Proces vakcinacije u STAGNACIJI – evo šta nas čeka na jesen

Stručnjaci upozoravaju da je situacija nesigurna i pozivaju sve one koji se nisu vakcinisali da to učine.

Pixabay.com

Od početka epidemije u Srbiji je potvrđeno 716.458 slučajeva koronavirusa, a preminule su 7.043 osobe. Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Do sada je testirano 4.406.080 uzoraka. Na bolničkom lečenju nalazi se 301 pacijent, od kojih je sedam na respiratoru.

U Srbiji su prema poslednjem preseku registrovana 73 nova slučaja zaraze koronavirusom, među 8.864 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminule su četiri osobe.

Na bolničkom lečenju nalazi se 301 pacijent, od kojih je sedam na respiratoru.

Virusolog Milanko Šekler rekao je za RTS da smo o vakcinaciji “slavodobitno govorili” u početku, a da je sada entuzijazam pao i da smo zaglavili sada na 48 odsto vakcinisanih.

Ističe da sve nevakcinisane građane treba motivisati da se vakcinišu.

Očekuje da ponovo počne da skače broj novozaraženih, ali sada, kako kaže, “podeljeno sa dva” jer je polovina stanovništva vakcinisana.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević navela je za RTS da brojke ohrabruju, ali da je potrebno da se vakcinišemo u što većem broju, kako bi dočekali jesen spremni.

Mali broj novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji ohrabruje, ali jedini način da jesen i porast respiratornih infekcija dočekamo spremno je da se u što većem broju vakcinišemo“, istakla je Tepavčevićeva.