Od danas DVA NOVA PUNKTA za vakcinaciju “Astra-Zenekom” i to – BEZ ZAKAZIVANJA

U Srbiji je, prema poslednjem preseku, koronavirusom zaraženo još 5.346 osoba, dok je 30 inficiranih pacijenata preminulo od kovida 19. Testirano je 18.017 ljudi.

Beoinfo

Ministarstvo zdravlja objvilo je da je na bolničkom lečenju 5.099 pacijenata, od kojih su 222 na respiratorima.

Nakon odluke Evropska agencija za lekove da je vakcina kompanije “Astra-Zeneka” bezbedna i efikasna, danas će u Srbiji biti otvorene dve nove lokacije u Beogradu i Novom Sadu gde će građani moći da prime ovu vakcinu bez prethodnog zakazivanja. Građani mogu da se vakcinišu u Hali 3 Beogradskog sajma i na punktu na Novosadskom sajmu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u intervjuu za RTS da je svaka vakcina dobra.

“Svaka je bolja nego nevakcina. Jedino što mogu da vam kažem za mere je da se nadam da neće biti oštrije. Veoma je teška situacija u Beogradu, ali vidim da se i to poravnava”, naeo je Vučić.

Anesteziolog Dejan Marković, načelnik Jedinica za intenzivno lečenje u Kovid bolnici u Batajnici, kaže da se sada kod nekih pacijenata mnogo brže komplikuje situacija i da već drugi-treći dan od pojave simptoma moraju da budu hospitalizovani.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra da u ponedeljak, kada bude izvršen novi presek stanja, broj novozaraženih neće pasti toliko da mere budu ublažene.

ŠTA SE PROMENILO? Anesteziolog iz Kovid bolnice u Batajnici otkrio KO JE NAJUGROŽENIJI u ovom talasu