OD DANAS NA ULICAMA BEOGRADA! Stigli NOVI AUTOBUSI – evo koje sve pogodnosti imaju i GDE ĆE VOZITI (FOTO)

ikarbus
youtube/ screenshot

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas ispred Starog dvora primopredaji deset zglobnih Ikarbusovih autobusa urađenih po najnovijim standardima, koji će od danas saobraćati na ulicama grada.

 

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su u pitanju niskopodna vozila, sa klima-uređajima, brojačima putnika i internetom, koji će naravno biti besplatan.

Te standarde smo definisali još pre nekoliko godina, a do kraja sledećeg meseca još 20 ovakvih vozila biće isporučeno JKP „GSP Beograd”. Koristićemo ih u pogonima „Karaburma”, „Novi Beograd”, dok će pet od ukupno 30 novih autobusa biti u pogonu „Zemun”. Sve to znači da će gotovo svi građani Beograda relativno brzo moći da osete benefite novih vozila – rekao je Mali.

On je dodao da je od 2015. godine do danas vozni park gradskog prevoznoka preduzeća obnovljen sa 60 solo-autobusa, 30 zglobnih, pet elektroautobusa, kao i 12 školskih. 

 

– GSP se zaista modernizuje i činimo sve da poboljšamo kvalitet usluga. Sigurno je da postoje još desetine autobusa koje bi trebalo zameniti, pre svega one stare i bez klime, na koje se građani najviše žale. Postoji plan o kojem trenutno razgovaramo, a cilj je da se u narednih godinu ili dve svi stari autobusi rashoduju, kako bi građani Beograda bili ponosni na svog gradskog prevoznika – rekao je gradonačelnik.

On se zahvalio rukovodstvu i zaposlenima u GSP-u jer iz dana u dan rade na kvalitetu usluga koje pružaju.  

Pre nekoliko dana sam razgovarao sa zaposlenima o tome kako da popravimo i njihov materijalni položaj. Želim da zahvalim i Ikarbusu, koji je pokazao da ima sposobnost, znanje i tehnologiju, da u definisanom roku i po adekvatnim standardima napravi ove autobuse. Osim toga, na taj način zapošljavamo domaću radnu snagu i nema sumnje da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – istakao je Siniša Mali.

Direktor GSP-a Željko Milković rekao je da se u njegovom preduzeću trude da prevoz bude bolji, brži, sigurniji i apelovao je na građane da plaćaju prevoz jer, kako je rekao, bez plaćanja prevoza, nema ni novih autobusa.