Od danas uz Busplus BESPLATAN PARKING kod Sava Centra, evo gde da se PRIJAVITE I KAKO

Parking
Beoinfo

Parkiralište u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu od danas je besplatno za vozače koji imaju važeću „bus blus” karticu i registrovali su se u korisničkom servisu JKP „Parking servis”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić prilikom prezentacije početka rada sistema „Parkiraj i vozi se”.

 

Vesić je napomenuo da nakon parkiranja vozači mogu da nastave put i da do centra grada dođu javnim prevozom. Da bi koristili ovaj sistem, vlasnici svoja vozila moraju registrovati u korisničim servisima u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Kraljice Marije 7.

– Vozači koji nemaju „bus plus” karticu parkiranje će na ovom parkiralištu plaćati 31 dinar sat vremena odnosno 150 dinara za višesatno parkiranje. Na ovaj način integrišemo više prevoza i stimulišemo građane da koriste javni prevoz i kupuju „bus plus” kartice. Ovo će biti velika pomoć za građane iz ovog dela grada koji više ne moraju da prilaze svojim vozilima samom centru i traže parking, jer se u centru parking mesto traži od 30 do 40 minuta – objasnio je Vesić i dodao da se od danas vozačima dele flajeri sa informacijama i da će probni period trajati do 16. novembra, kada će sistem početi da funkcioniše u punom kapacitetu.

Vesić je naveo da je to je prvi specifičan parking u gradu jer omogućava besplatno parkiranje sa „bus plus” karticom, i dodao da je to urađeno u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem i firmom „Apeks”, kako bi ljude stimulisali da koriste javni gradski prevoz.

Gradski menadžer zahvalio je Sekretarijatu za saobraćaj, „Parking servisu”, Direkciji za javni prevoz, GSP-u i „Apeksu” koji su pomogli da ovaj sistem zaživi.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da parkiralište ima 292 mesta i da je obuhvaćeno plavom zonom parkiranja. 

– Politika grada je da stimuliše i podigne nivo usluge javnog prevoza. Ovo je naš pokušaj da javni prevoz postane pristupačniji, te da vozači svoje automobile koriste do šireg centra, a da u sam centar grada ulaze vozilima javnog gradskog prevoza. Tako će biti manje gužve i smanjiće se broj zahteva za parkiranje u centru. Uz ovaj parking nalazi se i novi terminus, gde saobraćaju linije 27E i 35, a ovde prolazi i nekoliko tramvajskih linija. Nedavno je još jedan terminus kod TC „Ušće” pušten u rad, a namera nam je da strogi centar grada, Trg republike, oslobodimo od vozila javnog prevoza. Naš plan je da sledeće godine izgradimo terminus „Dunavska”, preko puta trolejbuskog depoa u Dunavskoj ulici. Izgradnjom tog terminusa otvoriće se potpuno nova perspektiva u razvoju sistema javnog prevoza – naglasio je Rafailović. 

Prema njegovim rečima, terminus u Ulici Vladimira Popovića namenski je postavljen uz parking i trenutno je jedini koji je obuhvaćen ovakvom vrstom usluge, ali kako je dodao, u planu je još terminusa kako bi se podigao nivo pristupačnosti sistemu gradske železnice. 

Događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Aleksandar Marković, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i izvršni direktor za tehničke poslove „Parking servisa” Vladimir Bogićević.loading...