OD MALENA IH UČE: Osnovci iz Vranja imaju časove u KAFANI, umesto u UČIONICI

škola
pixabay.com/ilustracija

U Krivoj Feji kod Vranja učenici OŠ "Kralj Petar Prvi Oslobodilac", umesto u školske klupe, završili u bašti obližnjeg kafića. Prosvetni savetnik Odeljenja za obrazovanje u Vranju Jovica Stevanović kaže da je razlog taj što nova školska zgrada koja se gradi od 2015. još uvek nije završena.

 

U školi kažu da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da školska godina neće početi 1. septembra. U ovom trenutku je teško reći kada će. Radnici u školi kažu da oni ne odlučuju o tome.

To mora da se reši na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave – kažu u školi i dodaju da za sada nemaju nikakvo obaveštenje.

Direktor škole čije je sedište u selu Korbevac, a istureno odeljenje u Krivoj Feji, Ivan Stošić nije želeo da kaže zbog čega nije počela školska godina.

Pre pet godina je srušena stara škola i oko 40 učenika je nastavu pohađalo u zgradi rudnika Grot. U novu školu u Krivoj Feji koja pripada gradskoj opštini Vranjska Banja investirano je 450.000 evra. Evropska investiciona banka je obezbedila 70 odsto novca, a ostalo grad Vranje.



loading...