OD RAČUNA ZABOLI I GLAVA: Lokali na Adi Ciganliji ‘prže’ i visokim cenama!

Ada Ciganlija
Dnevno.rs

Makiška rivijera mogla bi stati rame uz rame sa Francuskom i Azurnom obalom bar kada je reč o ceni pića u kafićima.

 

Hladna nes-kafa ne može se popiti bez “vrućih” 250 dinara, koliko koštaju i sokovi, dok domaćeg točenog piva nema bez 300 dinara, pišu Večernje novosti.

Iako su akcijskim cenama privlačili posetioce na samom početku sezone, lokali na Adi Ciganliji premašili su sva očekivanja kupača.

Popularnost i posećenost najpopularnijeg beogradskog kupališta rasla je sa visokim temperaturama vazduha, što je rezultiralo još višim cenama u kafićima. Knez Mihailova ostala je daleko ispod Ade Ciganlije, pa čak i kada je reč o levoj obali.

“Dolazila sam sa decom u junu, tada su limunada i nes-kafa koštale ukupno 300 dinara. Kada mi je proteklog vikenda konobar doneo račun, glava me je zabolela od iznosa”, priča jedan od gostiju na “beogradskom moru”.

Kafa je 250 dinara, koliko koštaju i mali negazirani sokići.

I to na levoj obali Ade, koja važi i za duplo povoljniju od desne strane – prepričava svoje iskustvo Natalija Marković.

Desna obala ponosno diktira standarde najpopularnijih evropskih prestonica. Tako vas točeno pivo može koštati od 300 do 500 dinara, limunada najmanje 250 dinara, kugla sladoleda od 100 do 150 dinara.

Ipak, spas za vrućine posetioci i dalje mogu pronaći u sladoledima na štapićima, koji i na paprenoj Adi drže univerzalne cene. Bar za sada.loading...