Od radnika i bagera – NI TRAGA NI GLASA! Fontana na Slaviji neće uskoro, radovi već UVELIKO KASNE

slavija
Wikipedia

Danima najavljivan početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove – kasni.

 

Saobraćajnice je trebalo da od prvog maja budu zakrčene mašinama i zatvorene za gradski saobraćaj, a putari u akciji. Ipak, od radnika i bagera ni traga ni glasa. Iz Sekretarijata za investicije, koji finansira građevinske radove na ova tri saobraćajna čvorišta, ćute o razlozima kašnjenja.

Mediji su dugo spekulisali o datumu početka rekonstrukcije, a onda je ona najavljena za prvi radni dan maja. Pisalo se i o izmenjenom režimu saobraćanja vozila GSP-a, koji je trebalo da dočeka Beograđane posle prvomajskih praznika, pišu Večernje novosti.

“Teren” oko ovih čvorišta odavno je raščišćen, pa su trafike, menjačnice i drugi lokali uklonjeni sa Slavije. Porušene su i sve cvećare oko Novog groblja, a najavljeno je i rušenje lokala oko okretnice kod Bogoslovije, gde će “nići” moderna fontana.

Najavljeno je da će Ruzveltova biti raskopana već prvog dana u mesecu, a Slavija i Bulevar oslobođenja sa nekoliko dana zakašnjenja. Ova dva važna poteza trebalo je da budu gotova do kraja novembra, odnosno 180 dana od početka radova.

U Sekretarijatu za investicije ne navode datum početka obnove. Ne govore ni da li će neka od ugovornih strana, naručilac ili izvođač radova, plaćati penale zbog kašnjenja.

Fontanu, budući zaštitni znak Slavije, građani već desetak dana mogu da vide. Šator je skinut 24. aprila, pa su radovi na meti pogleda i komentara. Velike cevi koje izviruju iz konstrukcije još ne nagoveštavaju ambijent.loading...