Od sutra ZABORAVLJAMO NA SNEG, ali stiže nešto JOŠ GORE!

kisa
pixabay.com

Snežni pokrivač širom Srbije poslednjih dana napravio je velike probleme i iznenadio stanovništvo naše zemlje. Mahom neočišćene ulice, neprohodni putevi i veoma niska temperatura predstavljaju pravi šok, obzirom da ovakvi vremenski uslovi dugo nisu zadesili naš narod.

 

U prestonici je sneg padao i više od 20 sati, a na ulicama širom Beograda jutros se zbog otežanog prilaza gradu i u centru stvorio kolaps.

Do sada je širom Srbije evakuisano 130 osoba a 73 vozila izvučena iz smetova.

Ono što je dobra vest jeste da se prestanak snega očekuje, ali zamena za snežne padavine u narednim danima predstavljaće ledena kiša! 

U četvrtak ujutru će biti veoma hladno, čak i do -18 stepeni, a u noći između četvrtka na petak i u petka se očekuje ledena kiša, koja će se ponegde lediti pri tlu, zbog čega će nas zadesiti još veći haos na ulicama.

 

foto: dnevno.rs

U petak posle podne u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg. U subotu ujutro i pre podne biće oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Krajem dana trebalo bi da usledi prestanak padavina i postepeno razvedravanje. 

Republički hidrometeorološki zavod je to naveo kao upozorenje stanovništvu, uz napomenu da će duvati jak i umeren jugoistočni vetar, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeo i olujni.