OD VRELINE PUCALI PROZORI: Stravičan požar u CENTRU BEOGRADA – vatrogasci se DVA SATA borili sa vatrenom stihijom

Vatrogasci su posle više od dva sata lokalizovali požar koji je oko 6.00 izbio u privatnom magacinu u Luci Beograd. Nema povređenih. Za sada se ne zna uzrok požara.

vatrogasci
Dnevno.rs/Petar Marković

Iz Vatrogasne brigade istakli su da su poziv o vatri u magacinu na uglu Žorža Klemansoa i Dunavske dobili su u 5.55 minuta, zbog čega je u roku od sedam minuta na lice mesta izašlo 46 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila.

Nije poznato šta je uzrokovalo požar, niti kakav materijal gori, osim da je reč o velikoj količini plastike, gume, tekstila i ostale carinske robe.

Još nemamo preciznu informaciju šta je unutra, da li postoji opasnih materija još ne znamo, ali uspešno dejstuvjemo u ovom trenutku i nadamo se brzoj lokalizaciji – izjavio je jutros komandant Vatrogasne brigade Miloš Majstorović.

On je objasnio da je zbog takvog materijala veće isijavanje i veliko požarno opterećenje.

Angažovali smo vatrogasno-spasilački brod na reci Dunav, koji je pristao u luku i snabdeva naša vozila sa vodom, tako da u ovom trenutku nećemo imati problema sa vodom. Nadam se da ćemo uspešno završiti ovaj posao – rekao je Majstorović.

Zbog jakog dima koji se proširio u tom delu grada, komandant Vatrogasne brigade preporučio je građanima da zatvore prozore i, ako mogu, napuste te prostorije.

Svaki dim je opasan u bilo kojoj količini, tako i ovaj, preporuka građanima u pravcu vetra, gde ide dim, je da zatvore prozore i, ukoliko mogu, da napuste taj prostor, da odu na posao, u šetnju, gde tog dima. Mi ćemo da se trudimo da u što kraćem vremenskom intervalu vršimo dogašivanje i da toga dima više ne bude – poručio je Majstorović.

Krstivoje Radovanović, koji živi u nedaleko od zapaljenog magacina, rekao je da je jutros prizor bio strašan.

Vatra je išla visoko iznad krova. Sad je dobro kako je. Sve je crno bilo, sreća da duva vetar – rekao je Krstivoje.

Njegov komšija Petar Dokmanović, rekao je da je išao da šeta kada je video dim.

Veći požar u životu nisam video. Došao sam odmah kod magacina da ponudim pomoć, ako treba, ali srećom nije bilo potrebe za tim – rekao je Petar.

Biljana Vranić, koja zivi u neposrednom susedstvu rekla je da su se najpre čule sirene.

Oko 20 do 5 uključile su se sirene. Jako smo se uplašili . Plamen je išao visoko i razmišljali smo sta ćemo ako vatra krene prema nama – rekla je Biljana.

Ona kaže da su od vrelina pucali prozori na magacinu.

Čule su se ko eksplozije i srča je padala po limenom krovu. Sreća da je moja majka odvela decu u vrtić. Razmišljali smo da uskačemo kroz zadnji prozor, ako krene ovamo, eto tako je strašno bilo – rekla je Biljana.