ODAJU GA UŠI I VRAT: Da li je istina da Putin ima DVOJNIKE?

Video u kojem se tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin vara ljude koristeći dvojnike za putovanja na koja ne želi da ide postao je viralan na ruskim društvenim mrežama.

Foto: screenshot/youtube.com/Global News

Veliku pažnju javnosti privukle su slike i snimci Putinove nedavne posete Marijupolju, jer su mnogi zapazili promene na licu predsednika, koje ranije nisu uočene, kao što su “izbočine na ušnoj resici ili mladež na licu”.

Neki smatraju da su Putinovi dvojnici radili plastične operacije kako bi što više ličili na njega, posebno zbog glasina koje kruže po internetu da se njegovo zdravlje pogoršava „zbog raka i rane faze Parkinsonove bolesti“, piše Dejli mejl.

Samo neki od komentara ispod priloga su „Zaboravili su da mu stave vilicu“… „Da li ovaj dvojnik ima lažne zube“.. „Koliko Putina imamo“… „Ko vlada Rusijom?“ i drugi.

Kijevski zvaničnik Anton Geraščenko objavio je tri slike Putinove brade i postavio pitanje da li pripadaju istom čoveku – „Šta ti je sa bradom, Putine?“, napisao je on.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova objavio je – „Izgleda da su u poslednje vreme njegovi šminkeri morali da rade sa prilično nekvalitetnom kopijom, čak ne duplom već njenom kopijom. Pitam se koji je od njih bio stvaran?“.

Dva bivša Putinova saradnika takođe su nagovestila da on koristi dvojnika.

Bivši špijun KGB-a koji je studirao s Putinom Sergej Žirnov rekao je da je do sada verovao da su tvrdnje da Putin koristi dvojnike bile „teorije zavere“, ali je promenio mišljenje.

On je uporedio zvanični govor Putina 21. februara u Moskvi sa pojavljivanjem na proratnom skupu sledećeg dana u gradu.

„On ima potpuno drugačiji oblik očiju, glave i bore, a, takođe i drugačiji glas“, kazao je Žirnov.

A bivši Putinov govornik Abas Galjamov upozorio je da postojanje nekoliko dvojnika predstavlja rizik ako Rusija posrne u državni udar zbog njegove „neuspešne ratne politike“.

Prisustvo dvojnika može da zbuni: mislite da ste uhapsili Putina, a ispostavilo se da je njegovov dvojnik. Možete uhapsiti dvojnika, pokazati ga na TV-u kako potpisuje svoju ‘ostavku’ i najaviti prenos vlasti na premijera ili na neki Komitet nacionalnog spasa“, rekao je on i dodao da bi „originalni“ Putin trebao da dokaže da je on, a ne dvojnik.