ODALE IH CENE, PRIJAVIO KOMŠIJA: Lažne srpske doktorke uhapšene u Cirihu

Tri Srpkinje koje su nedavno uhapšene u predgrađu Ciriha godinama su vodile ilegalnu ordinaciju u tom gradu. 

Pixabay

Navodno, lažne doktorke su imale duplo veću zaradu nego dok su radile u Srbiji. Njima je takav način poslovanja odgovarao, a i Švajcarcima očigledno, jer njihove usluge, za njihov standard, nisu previše koštale, prenosi “Telegraf”.

Pretpostavlja se da je Srpkinje prijavio neki Švajcarac, komšija, kome možda nisu odradile neki tretman kako treba, pa je rešio da se osveti. Srbi su godinama išli kod njih na razne intervencije i ulepšavanja i bili su zadovoljni.

Doktorka i njene dve asistentkinje radile su u stanu u ciriškom predgrađu Adlikon. One imaju između 41 i 53 godiine. Sve tri su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Ni doktorka ni njene dve asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Kako se navodi, Srpkinje bi mogle da dobiju zabranu ulaska u Švajcarsku bar u narednih 10 godina, a prethodno će im oduzeti sve i proterati ih.

Podsećanja radi, u maju ove godine u Švajcarskoj kod Ciriha su uhapšeni fizioterapeutkinja iz Srbije (35) i njen asistent (29) koji se lažno predstavljao kao estetski hirurg. Doktorka iz Srbije pala je u trenutku kada je jednoj pacijentkinji trebalo da ubrizga botoks. Ni njih dvoje nisu imali bilo kakve licence ili dokumente potrebne za rad, a u njihovoj ordinaciji su pronađeni preparati ilegalno uvezeni u Švajcarsku.loading...