ODALI GA DRUGOVI: Mladić završio na robiji zbog poljupca sa maloletnom devojkom

Iako je njegov potez opravdan u stručnom izveštaju “impulsom puberteta”, jedan turski tinejdžer je dospeo na suđenje, i štaviše, osuđen na zatvor zbog seksualnog napada.

poljubac
foter.com / Ashley Harrigan / photo on flickr

“Zločin” A.K. (16) iz južne turske provincije Antalija vidno je počinjen u naletu strasti. On je, naime, poljubio 13-godišnju S.O. koja je inače njegova devojka, a za to je pred sudom u petak dobio četiri i po godine zatvora.

Dečak je “provaljen” nakon što su ga drugari iz razreda snimili kako grli i ljubi svoju devojku u dvorištu njene škole. Jedan profesor je video snimak i prijavio slučaj školskoj policiji, koja je stvar prosledila tužiocima. Zakon koji je A.K. prekršio brani svaki seksualni kontakt sa decom mlađom od 15 godina.

U stručnom izveštaju nije se preporučila kazna, ali izgleda da se sudija nije složio s tim. Još pet tinejdžera se pojavilo na suđenju 16-godišnjaku, uključujući osobu koja je snimila sporni poljubac, a pod optužbom da je “koristila decu za proizvodnju neprikladnih fotografija”.

Četvorica ostalih koja su primila snimak optužena su za “deljenje neprikladnih slika na kojima se koriste deca”. Tih petoro tinejdžera je oslobođeno.

– Iznenađen sam da je tok događaja doveo dovde… Da li kazna treba biti toliko stroga? To je predmet za debata – rekao je advokat jednog od tinejdžera.

Advokatkinja osuđenog A.K. je već najavila da će se dečak žaliti na presudu.