ODBIJENA PONUDA VLADE: Radnicima Pošte nedovoljna povišica od 20 odsto

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su radnicima Pošte povećanje plate od 20 odsto za zaposlene sa najnižim primanjima, a na improvizovanom glasanju u Glavnom poštanskom centru u Zemunu ta ponuda je odbijena i delegacija radnika Pošte došla je u Vladu Srbije na novi sastanak kako bi saopštila tu odluku, javio je N1.

glavna posta
Dnevno.rs/Petar Marković

Predstavnici radnika Pošte kazali su za N1 da povišica od 20 odsto za kolege sa najnižim primanjima u praksi znači 5.000 do 6.000 dinara više.

Radnici Pošte su se u međuvremenu okupili ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, gde su na improvizovanom glasanju odbili ponudu Vlade.

Delegacija radnika Pošte stigla je u Vladu Srbije oko 21.15 kako bi saopštila odluku radnika, ali još nisu izašli iz zgrade.

Uoči sastanka su rekli da insistiraju na inicijalnim predlogu – da se zarade radnika Pošte podignu na nivo republičkog proseka od 54.000 dinara.

Podsetili su da su u martu prekinuli štrajk nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva.

Rok za to je istekao 30. novebra, a nijedan zahtev nije ispunjen, zbog čega su radnici Pošte ponovo stupili u štrajk.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predviđena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.