ODBILI ŽALBU: Krivični sud zapečatio sudbinu Bokija 13 u AFERI REKET

Krivični sud u Skoplju odbacio je danas zahteve dvoje optuženih u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog i Katice Janeve da budu pušteni uz pritvora.

Printscreen

Kako se navodi u saopštenju, zahtevi Jovanovskog, koji je poznat pod estradnim imenom Boki 13, i razrešene specijane tužiteljke Janeve za ukidanje zatvorskog pritivora se “odbijaju kao neosnovani”.

Janeva je, preko branilaca, podnela zahtev da bude puštena iz pritvora sa prihvatanjem materijane garancije da se brani sa slobode, ili odredjivanjem blažih mera opreza, dok je Jovanovski zatražio da mu zatvorski pritivor bude zamenjen blažim merama.

Prvooptuženi Jovanovski i drugooptužena Janeva na rešenje Krivičnog saveta Odelenja za organizovani kriminal i korupciju suda “Skoplje 1” mogu da se žale u roku od tri dana Apelacionom sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski – Boki 13 nalazi se u pritovoru istražnog zatvora u Skoplju od 15. jula, a Janeva od od 21. avgusta, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se “olakša pozicija” u predmetu Specijalnog tužilaštva “Imperija”, koji je tada vodila Janeva.