ODGOVARAJUĆA KAZNA? Evo kako je osuđena žena čiji su psi ZAKLALI njenog komšiju

Starac je pokušao je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od američkih staford terijera, ali se dogodila tragedija...

Hronika
Dnevno.rs

Igora Maksimović (33) iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u Novom Sadu, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tragedija u kojoj je stradao čovek, dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 u Ulici bukovački put u Petrovaradinu.

Dva američka staford terijera, koji su se slobodno šetali, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajali na nju, a zatim su preskočili žičanu ogradu i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da, sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

Žalbe

Nezadovoljna kaznom, Igora Maksimović je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Njen branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe najavljuje da će se žaliti.

Još nismo dobili presudu. Kada je primimo, naravno da ćemo izjaviti žalbu na sudsku dluku – kaže advokat Horovic.

U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave. Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse. – kazala je u svoju odbranu Maksimovićeva a prenose Novosti.

Igora, koja se brinula o psima dok je njen suprug bio poslom odsutan, istrčala je napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali njemu, nažalost, nije bilo spasa. Psi su mu najviše povreda naneli po glavi.