Policijska uprava šibensko-kninska danas je saopštila da je juče privela osam osoba s područja Splita, koje se dovode u vezu s krivičnim delom izazivanje nereda, prenosi Hina.

Incident u Uzdolju policija je okvalifikovala kao krivično delo izazivanje nereda, zbog čega bi napadači mogli da dobiju od šest meseci do pet godina zatvora, ali državno tužilaštvo u Šibeniku može da preinači policijsku prijavu ako se dokaže da je delo počinjeno iz mržnje.

Najstariji od uhapšenih napadača ima 28 godina, jedan ima 25, dok ostali imaju do 21 godine života, objavila je danas Slobodna Dalmacija.

Među uhapšenima je i 22-godišnjak iz Splita koji je u junu u Supetru na Braču učestvovao u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti. Suđenje za napad na petočlanu grupu u Supetru, u kojoj su bila dva radnika srpske nacionalnosti, još nije počelo.

Mediji su prošle nedelje preneli da je goste kafića u Uzdolju, među kojima je bilo žena i dece, napalo 15 maskiranih osoba.

Policija je danas navela da se istraga nastavlja i da će po njenom završetku javnost biti obaveštena o detaljima.

Posle napada na Srbe u Uzdolju i u mestu Đevrske, takođe kod Knina, došlo je do razmene oštrih izjava najviših zvaničnika Srbije i Hrvatske.