ODLAZAK ČEDE VELJE: Po ovim ulogama ćemo zauvek pamtiti Marinka Madžgalja (VIDEO)

Marinko Madžgalj
Beta

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u 14 časova posle duge i teške bolesti u jednoj beogradskoj bolnici u 37. godini.

 

Glumio je 2003. godine u domaćoj seriji “Lisice”, po ulozi Čeda Velje ga prepoznajemo iz serije a kasnije i filmova “Crni Gruja”, gostovao je u seriji “Ne daj se, Nina”. Iste, 2008. godine je glumio Safeta u “Ranjenom orlu”. A zapažene uloge imao je i u serijama “Drug crni u NOB-u”, “Na slovo, na slovo”, “Pevaj, brate!”, “Greh njene majke”.

Marinko Madžgalj je glumio u Jugolovenskom dramskom pozorištu u pozorišnim predstavama: “Kako vam drago”, “Kandid ili Optimizam”, “Hamlet”, “Molijer- još jedan život”, “Skup” i “Govornica”.

U Ateljeu 212 je igrao predstave “Sedam i po” i “Zbogom SFRJ”. A imao je uloge i u ostalim beogradskim pozorištima: Zvezdara teatru, Pozorištu Boško Buha, Bitef teatru, Madlenianumu i u pozorištu Dadov.

Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je zajedno sa Ognjenom Amidžićem napravio veliki uspeh. Oprobao se i kao voditelj i pokazao svoje umeće, međutim pozorišni angažman u predstavama: Hasanaginica, Sine, Molijer mu je na početku karijere doneo mu je veliku popularnost, tako da mnogo njih dolazi na predstave i danas samo da bi gledalo ovog mladog i popularnog glumca.