ODLUKA APELACIONOG SUDA: Poništena optužnica protiv Zorana Marjanovića

Apelacioni sud u Beogradu poništio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović i naložio Višem sudu u Beogradu ponovno odlučivanje, saznaje "Blic".

Zoran Marjanović
Print screen/You Tube

Apelacioni sud u Beogradu je još u julu ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine. Naime, Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojiom mu je pritvor bio produžen 25. juna, rekla je portparol suda Mirjana Piljić, a prenosi “Blic”.

Jelena je ubijena 2. aprila 2016. godine, a njeno telo nađeno je sutradan, u kanalu. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena udarcima tvrdim predmetom u glavu. Kiša koja je padala noć pred pronalazak tela sprala je tragove koji bi doveli do ubice. Oružje kojim je Jelena ubijena nije nađeno.

Jelena je ubijena sedam minuta nakon njenog poslednjeg telefonskog razgovora sa majkom Zoricom. Zorica posle zločina ni u koga nije “uprla prst”, niti optužila za ubistvo. Sve vreme postavljala je samo pitanje: ko je ubio njenu ćerku. Odgovor nije sačekala. Umrla je u oktobru 2016. godine.

Učestvovao u rijalitiju

Marjanović je uhapšen 17 meseci nakon što je ubijena njegova supruga i prvobitno mu je određeno zadržavanje od 30 dana. On je uhapšen nepun dan nakon što je izašao iz rijaliti emisije “Zadruga”, u kojoj je iznosio detalje o kobnom događaju.

– Ja i dete ostajemo, ona odlazi da trči… Kasnije krećemo, zovi, traži, nema, kraj. Kakav je samo osećaj da se vratiš kući bez voljene osobe, posle sa detetom, plakanje, to je užasna stvar – rekao je, između ostalog.

Zoran je napustio rijaliti zato što je Socijalna služba zahtevala da odredi privremene staratelje za ćerku Janu dok boravi u šou programu.

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor nakon deset meseci, u junu 2017.

Dopuna optužnice

Optužnicu od 9. februara Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu na dopunu. Tom prilikom naložio mu je i da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića. Protiv ove odluke pobunili su se Marjanovićevi advokati, a i javnost se glasno zapitala: Zar optužnica za ovako svirep zločin počiva na svedočenju deteta? Kompleksno saslušanje devojčice dodatno je usporilo istragu.

Kiša sprala dokaze

Osim supruga Zorana, za ubistvo Jelene Marjanović sumnjičeni su i drugi članovi porodice: svekar Vladimir, Zoranov sin iz prvog braka, dever Miloš i svekrva Zorica.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pre nekoliko meseci rekao je da “policija protiv Marjanovića ima dovoljno dokaza”.