“ODLUKA SUDA JE PROTIVUSTAVNA”: Supruga Nebojše Medojevića kreće u borbu za svog muža

Marina Medojević, supruga poslanika Nebojše Medojevića, najavila je da će ispred Apelacionog suda čekati odluku o stavljanju supruga u pritvor.

printscreen/facebook.com/Marina Medojevic

Marina Medojević je rekla da će ispred zgrade suda biti oko 14 sati, do kada bi, kako se očekuje, odluka trebalo da bude doneta.

– Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je donešena protivustavno i protivzakonito, ja ću da protestujem ispred zgrade suda – poručila je Marina Medojević medijima.

Ona je pozvala građane da joj se pridruže.

– Ne glasače bilo koje partije, već građane. Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore – rekla je Marina Medojević.

Ona je ranije danas kazala da Medojević, koji je od petka u zatvoru kod Podgorice, štrajkuje glađu u znak protesta zbog hapšenja.

Jedan od čelnika Fronta uhapšen je u noći između četvrtka i petka zbog odbijanja da svedoči u predmetu formiranom povodom njegovih tvrdnji o primanju i davanju mita. Njemu je određen zatvor sve dok se ne odazove pozivu suda za svedočenje.

Medojevićevi advokati su se žalili Apelacionom sudu zbog hapšenja, uz ocenu da je reč o “brutaonom pravnom nasilju”. Oni su tražili da se Apelacioni sud izjasni po hitnom postupku i saopštili da imaju “obećanje” da će to uraditi u roku od 48 sati.

Medojević je uhapšen na ulici posle sednice Skupštine i bez ukidanja poslaničkog imuniteta. Viši sud je objasnio takvu odluku stavom da nije reč o pritvoru, već  o “prinudnoj meri stavljanja u zatvor do ispunjenja građanske obaveze”, svedočenja.

Sud je ranije naložio hapšenje i Milana Kneževića, takođe jednog od čelnika DF-a i u njegovom slučaju zbog odbijanja da svedoči.

Knežević je hapšenje izbegao odlukom da boravi u Skupštini Crne Gore, gde je od noći između četvrtka i petka.