ODMOR SE PRETVORIO U PAKAO: Kit-ajkula napala ženu dok je ronila blizu koralnog grebena

Velika kit-ajkula napala je jednu Australijanku dok je ronila u blizini najdužeg koralnog krebena Ningalo na severozapadu zemlje.

printscreen/youtube.com/Hoopoe Digital Photography

Australijanka je bila deo turističke grupe koja je razgledala koralni greben kada joj je sleđa prišla inače miroljubiva okeanska riba i napala je, javlja BBC.

Plivanje sa kit-ajkulama, jednim od najvećih riba u okeanu, inače važi za popularnu turističku aktivnost. Stoga je ova nesreća posebno zabrinula i turiste i vodiče.

Policija je saopštila da regulatori zaštite na radu istražuju incident s obzirom na to da se desio među turističkom grupom.

Hitna pomoć Sent Džont saopštila je da je 29-godišnja Australijanka pretrpela unutrašnje krvarenje i povrede gornjeg dela tela. Ona je u bolnici u Pertu u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Portparolka bolnice istakla je kako je devojku napala kit-ajkula, a ne kit, s obzirom na kruženje lažnih informacija.

Koralni greben Ningalo na obali Australije poznat je po svojoj raznolikosti morskog života i jedna je od najpoznatijih turističkih atrakcija države.

Ekspedicije ronjenja na koralnom grebenu i plivanja s kit-ajkulama su popularne. Uprkos njihovoj veličini, ove vrste morskog psa smatraju se sigurnim zbog njihove miroljubive prirode.loading...