“ODRIČEM IH SE!” Progovorio suprug žene koja je pokušala da UBIJE TEK ROĐENO unuče

B. P. je preksinoć privedena u nadležno Više javno tužilaštvo gde je iznela odbranu...

Beba
Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

I dalje ne mogu da verujem šta me je zadesilo. Ali, ako je sve onako kako se priča da jeste – ne želim više nikad da čujem za ćerku i suprugu, kojih se odričem, a unuku koja se rodila prihvatam oberučke! Nevino dete ni za šta nije krivo, nju nam je Bog poslao, prihvatiću je i odgajiti ovim staračim rukama – izjavio je.

Ovako, drhtavim glasom, ne krijući suze, u svojoj ispovesti priča R. P, suprug B. P. (61) koja se tereti za pokušaj teškog ubistva tek rođenog unučeta u obrenovačkom naselju Rojkovac.

B. P. je preksinoć privedena u nadležno Više javno tužilaštvo gde je iznela odbranu, a kako se nezvanično saznaje, navodno je priznala da je bacila bebu u kontejner misleći da je rođena mrtva. Ipak, istraga će utvrditi sve detalje ovog nemilog događaja.

M. P. (23) porodila se u porodičnom domu prošle nedelje, a trudnoću je krila od roditelja, kao i od sestre. Ona iz prethodnog braka ima dvadesetomesečnog sina, o kojem, kao i o bolesnom ocu, trenutno brine sestra.

Zločin je sasvim slučajno otkriven kada je obrenovačkoj Hitnoj pomoći prijavljeno da M. P. ima krvarenje, a nakon pregleda utvrđeno je da se porodila. Porodilja i beba, koja je srećom pronađena živa u kontejneru, zbrinute su u bolnici.