ODRUBIO JE GLAVU TROGODIŠNJOJ DEVOJČICI: Pomahnitalog ubicu stigla BRUTALNA osveta rulje (VIDEO)

tajvan ubistvo
Printskrin/Youtube

Razjarena rulja pretukla je u pritvoru čoveka osumnjičenog da je na metro stanici na Tajvanu oteo od majke trogodišnju devojčicu i odrubio joj glavu. Tajvanski parlament najavio je raspravu o oštrijim kaznama za ubistvo dece nakon jezivog zločina.

 

Ubica je dete zgrabio s leđa dok je na biciklu išla ka metro stanici u Tajpeju sa svojom majkom. Majka i ćerkica trebalo je da se nađu sa rođacima, a ubica je u jednom momentu zgrabio dete i odsekao joj glavu kuhinjskim nožem.

 
Majka koja je odmah potrčala nije uspela da spase dete budući da ju je ubica snažno odgurnuo. Sedam očevidaca takođe nisu bili u stanju da zaustave krvavi pir i čoveka koji je uhapšen na licu mesta, dodala je policija.

Nesrećna devojčica identifikovana je samo po prezimenu Lui, dok lokalni mediji prenose i njen porodični nadimak “malena sijalica” (little light bulb).

Policija je izvestila da je uhapšeni muškarac identifikovan kao Vang (33) od ranije poznat organima reda, da je u prošlosti bio hapšen zbog droge, te da se dva puta lečio zbog mentale bolesti nakon fizičkog obračuna sa svojom porodicom.

Ovaj jezivi zločin drugi je slučaj ubijanja deteta u Tajpeju za manje od godinu dana, a u javnosti je izazvao bes i kritike na poziv za ukidanje smrtne kazne.

Smrtna kazna

Tajvan je 2010. nastavio sa izvršenjima smrtne kazne nakon petogodišnje pauze.

Pogubljenja zatvorenika rezervisana su za teška krivična dela uključujući teška ubistva i otmice, ali je politička elita podeljenja po pitanju toga treba li nastaviti sa takvom praksom.

Nakon jučerašnjeg napada, parlament se usaglasio da će do četvrtka izneti nekoliko predloga zakona koji će obezbediti smrtnu kaznu za ubice dece mlađe od 12 godina, ili doživotu robiju ukoliko se ispostavi da su mentalno bolesni.

Duboko sam potresen ovim slučajem. Trebalo bi da dobije smrtnu kaznu za ubistvo deteta – rekao je poslanik Vang Ju Min koji je i dao predlog zakona.

Udruženje za dobrobit dece “Bela ruža” najavilo je da će održati skup u Tajpeju 9. aprila kako bi urgirali za izvršenjem smrtne kazne.

– Ovakva vrsta iznenadnog ubistva pokazuje da Tajvan i dalje ne može sebi da priušti da ukine smrtnu kaznu – rekla je Eva Ling, predsednica udruženja.

UKLETO OSTRVO: Ovde je poseta zabranjena zbog događaja koji ulivaju strah u kosti (VIDEO)

Majka ubijene devojčice je, pak, urgirala na javnost da im daju prostora i vremena da žale za gubitkom pre nego se upuste u diskusije o smrtnoj kazni.

– Ukoliko se brinete za nas ili osećate empatiju…. molimo vas da nas poštujete. U ovakvom trenutku me takve diskusije ne zanimaju – rekla je majka novinarima nakon sahrane. Sahrani devojčice prisustvovali su i predsednik i premijer Tajvana.

Majka je takođe zamolila ljude da ne dele fotografije tela njene ćerkice.

“Ne tucite me molim vas”

U ponedeljak su se na lokalnim televizijama pojavili i video-snimci na kojima se vide desetine gnevnih ljudi okupljeniih ispred policijske stanice u Tajpeju gde je osumnjičeni pritvoren.

Neki od njih su ga napali dok ga je policija sprovodila do kancelarije tužilaštva na saslušanje, a on je rulju molio da “prestanu da ga tuku”.

Drugi su položili cveće i igračke ne mestu gde je devojčica ubijena u blizini osnovne škole. Njena porodica je na istom mestu održala i verski obred.

Lokalni mediji prenose i da postoji bojazan od pojave imitatora napada budući da su juče prijavljena dva nasilna incidenta.

U prvom slučaju, napadnut je policajac dok je patrolirao u kočiji, a u drugom su na domara tržnog centra nasrnuli malom motornom testerom. Obojica su uspela da pobegnu, a počinioci su uhapšeni.