Održan događaj “Misli srcem”: Neka budućnost puna mira i ljubavi raste u Srbiji

Zelena stranka
Promo

Zelena stranka obeležila je dan u kom se proslavaljaju ljubav i vino na jedinstven način. Sa skupa pod nazivom "Misli srcem", održanom 14. februara u 15h na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu,okupili su svoje predstavnike, istaknute članove, prijatelje, predstavnike medija i Beograđane i poslali poruku za budućnost.

 

Okupljenima se prvi obratio predsednik Zelene stranke, narodni poslanik, mr Goran Čabradi. Citirajući Miloša Crnjanskog da: “U budućnost treba gledati. U budućnost treba ići. U budućnost gledaju i idu svi srećniji narodi“, istakao je da Zelena stranka želi da tako i bude, da radi na tome svakoga dana, jer se mirna i srećnija budućnost jedino tako i gradi.

Svojim obraćanjem Beograđanima ovo je potvrdio i potpredsednik Saša Mihajlović, a onda se okupljenima obratila članica Zelene stranke, muzička zvezda Tijana Dapčević.

 

– Došla sam da podržim svoje prijatelje iz Zelene stranke, čiji sam član, jer se zalažem za lepotu, ljubav, za beg od GMO-a u Srbiji, za to da svako ima pravo na svoj život, na sopstvene izbore ali i odgovornost za svoje postupke, da deca umesto građanskog vaspitanja u školama uče ekologiju, jer to je danas globalno važno, a građanskom vaspitanju, sigurna sam, učiće ih roditelji. Došla sam i da podržim ovu akciju deljenja sadnica sa porukom koja je sadržana u njima: da budućnost puna mira i ljubavi raste u Srbiji kao svaka ta mala sadnica koja će, ako je negujemo, biti veliko i snažno drvo jednog dana. Zato vas pozivam da na izborima za Beograd zaokružite broj 16! – rekla je Tijana i dobila buran aplauz okupljenih.

Uz dobru muziku i još bolju atmosferu, Beograđanima je na ovom skupu podeljeno 200 sadnica ginko bilobe i hrasta, u ekološkim korpicama. Kako je ovo bio i neformalni početak kampanje Zelene stranke, čija je lista pod brojem 16: “Zelena stranka – Kakav Beograd želiš? Misli”, proglašena prethodnog dana, okupljeni su se redom fotografisali sa zelenim tablama na kojima je bio ispisan hešteg #Biram16.  

Program je vodila naša populatna voditeljka Marina Kotevski, a od nestranačkih ličnosti koje su došle da podrže skup tu su bili Ivan Golušin, Milivoje Mili Čolić, Vojislav Koki Đukić i mnogi drugi.loading...