ODRŽAO REČ: Kristijan Golubović će donirati bubreg za Milicu Adamović?

Borbi za život Milice Adamović čini se da se nazire uspešan kraj. Naime, na njen nedavni apel na društvenim mrežama da se javi donor bubrega javio se Kristijan Golubović, koji je konačno odradio potrebne analize koje pokazuju može li on biti potencijalni donor.

screenshot/youtube.com/Zadruga Official

Prvog jula, kada se društvenim mrežama munjevito proširio Miličin video snimak u kom navodi da nema mnogo vremena i da moli sve one koji žele dobrovoljno da pomognu, a nulta su krvna grupa i imaju više od 25 godina, oglasio se i Kristijan Golubović koji je rekao da se čuo sa njom, kao i da će da odradi analize da vidi da li je kompatibilan da joj donira bubreg.

Iako isprva nije odgovarao na njene poruke, a ni na pozive novinara, Golubović je ipak konačno odradio potrebne analize.

On je u utorak kasno uveče na svom Instagram profilu objavio fotografiju rezultata testova uz poruku „Za Milicu, od srca“.

Milica je za „Telegraf“, potvrdila da joj je Golubović poslao rezultate analiza.

Juče mi je poslao rezultate, danas to treba da pošaljem lekarima u Turskoj. Odgovor o tome da li potencijalno može da bude donor treba da dobijem u roku od sedam do 10 dana. Ukoliko se ispostavi da može da bude donor, treba da idemo u Tursku, gde će da budu rađene dodatne analize, kako bi utvrdili da li je kompatibilan da donira bubreg“, rekla je Milica za pomenuti portal.

Podsećamo, Milici su lekari dali još samo šest meseci života, pa je transplatacija bubrega jedino i urgentno rešenje.

Nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg i zato joj je jedina nada da transplantaciju uradi u inostranstvu.