OGLASILA SE MAJKA UZBUNJIVAČA: “Uhapsiti ga na taj način je demonstriranje sile i sejanje straha”

Milijana Obradović, majka uzbunjivača iz Кrušika Aleksandra Obradovića, demantovala je navode da je motiv njenog sina da iznese dokumenta o poslovanju Krušika to što ona radi za konkurentsku firmu koja trguje oružjem.

printscreen/youtube.com/Radio Slobodna Evropa

– Priče da sam smenjena, dobila otkaz i slično i da je moj sin ovo uradio da bi se osvetio sada bivšem direktoru Mladenu Petkoviću su neistinite. Ja nisam pretrpela nikakva poniženja i maltretiranja od Mladena Petkovića, pa nije imao razlog da mu se sveti zbog mene – rekla je Milijana Obradović u intervjuu za NIN u izdanju za četvrtak.

Ona je navela da je u Кrušiku radila do 2. marta 2014. godine na poslovima izvršnog direktora za finansijsko-komercijalne poslove i da je sa tog radnog mesta otišla u penziju.

Nakon toga je, kako je navela, pozvana od direkora firme CPR Impeks da zameni koleginicu koja je vodila knjigovodstvene poslove, a koja je otišla na porodiljsko bolovanje.

– Prihvatila sam ponudu i u ovoj firmi i danas obavljam isključivo knjigovodstvene poslove. Firma Tehnoremont iz Temerina je zavisno društvo CPR Impeksa. Кnjigovodstvene poslove za Tehnoremont vodila je knjigovodstvena agencija iz Temerina – rekla je ona.

Navela je da se poslovima komercijale nije bavila, niti je učestvovala u traženju i davanju ponuda, kao ni u sklapanju bilo kakvih ugovora.

Prema njenim rečima način na koji je njen sin bio uhapšen predstavljao je “demostriranje sile i sejanje straha”.

– Upasti sa blindiranim kolima sa automatima na radno mesto je strašno, kao da je on vođa neke kriminalne grupe ili neki ne daj bože ubica. Uhapsiti ga na taj način ispred kolega i ostalih zaposlenih bilo je demonstriranje sile i sejanje straha – rekla je Milijana.

Kazala je da ne zna šta će tužilaštvo uraditi, da zna da su im predati dokazi, a da je na njima je da to provere i utvrde istinu.

– Sigurna sam da je istina ono što je moj sin obelodanio, jer posle 34 godine provedene u Кrušiku imate osećaj da sve što je obelodanjeno je istina – rekla je Obradović.