OGLASIO SE ADVOKAT MIROSLAVA ALEKSIĆA: “Biću prinuđen da dostavim neke materijale”

Jakovljević kaže da ako se nastavi medijska hajka i linč njegovog klijenta, biće prinuđen da dostavim "neke materijale".

printscreen/youtube.com/RTS prikazuje

Neprihvatljivo je da se dokazi prvo iznose u medijima i interpretiraju kako kome odgovara, a onda u tužilaštvu i sudu.

Ovo je u četvrtak novinarima rekao advokat Zoran Jakovljević, branilac osumnjičenog reditelja Miroslava Mike Aleksića, pošto je ranije napustio saslušanje glumice Ive Ilinčić u tužilaštvu.

– Ne želim tako da radim, ali ako se nastavi medijska hajka i linč mog klijenta, biću prinuđen da dostavim neke materijale, pa da vidimo da li se neko smeje tako srećno, a da je prethodno zlostavljan. Stvoreni su nenormalni uslovi za objektivno odlučivanje. Nenormalan je pritisak javnosti i nastala je potpuna kolektivna histerija. Pitam se čemu onda suđenje, hajde da rastrgnemo čoveka i sve odmah završimo – rekao je advokat.

Jakovljević kaže da je Aleksiću potpuno pogažena pretpostavka nevinosti:

– Kako se niko od tih velikih, moralnih sudija nije zapitao o nelogičnostima, kako neko ko preživi strašnu traumu kakva je silovanje i pored toga nastavlja da ide u taj studio glume. Ne beži, ne sklanja se od te vrlo problematične situacije, a onda se nekoliko godina posle seti da zatraži pravnu zaštitu – zaključio je Jakovljević.loading...