OGLASIO SE I ZVANIČNI ZAGREB: Evo šta su rekli o Hrvatima koji su učestvovali u TUČI NA DERBIJU

Derbi
Beta

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je saopštilo da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima u Beogradu.

 

To saopštenje je izdato na osnovu dobijenih informacija iz nadležnih službi u Srbiji, a posle incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu. 

U saopštenju se kaže da “dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatrazio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu”. 

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu. 

Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana – zaključuje se u saopštenju. 

MUP je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u “prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba”, kao i da ima više povređenih.