OGLASIO SE MILENIN ADVOKAT: O šokantnim izjavama Aleksićeve žene i podizanju optužnice rekao OVO

Jugoslav Tintor o slučaju beogradskog profesora glume Miroslava Mike Aleksića.

Printscreen

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa oštećene strane u postupku protiv beogradskog profesora glume Miroslava Mike Aleksića, kaže da nedavna medijska pojavljivanja i izjave pojedinaca poslednjih dana u ovom slučaju ne mogu da utiču na samu optužnicu, svedočenja i dokaze koji postoji.

Tintor je komentarišući ljude koji su u medijima ustali da brane Aleksića poslednjih dana, poput Mikine supruge, naveo da je cilj njihovih izjava drugačiji i da je reč o koordinisanoj aktivnosti.

Ovde je reakcija nakon 4 meseca i može se pitati šta je bio cilj toga – rekao je Tintor za Prvu.

Advokat veruje da ima dovoljno dokaza da se dokaže, kako kaže, krivica Mike Aleksića. Govoreći o samoj optužnici, Tintor ističe da trenutno otklanjaju sami tehnički nedostaci optužnog predloga i da će se on uskoro naći pred sudskim većem.

Mi sada čekamo, u narednih 10 dana će (optužnica) biti ponovo pred sudskim većem dostavljena na preispitivanje. Negde očekujem da sudsko veće potvrdi optužnice i da sledeći momenat bude pojavljivanje okrivljenog Aleksića pred sudom – rekao je Tintor.

Advokatih oštećenih u ovom postupku ističe da ne misli da je u interesu Aleksića da se do kraja postupka brani ćutanjem i da očekuje da će osumnjičeni beogradski profesor glume da iznese svoju odbranu.

Upitan da li će suđenje u ovom predmetu da bude dugo ili kratko, Tintor kaže da misli da suđenje neće biti po “kratkom postupku” i dodao da je važno da se sve raspravi pred sudom.

Ne želim nikom preki sud, neka se raspravi sve do detalja i to je preduslov za valjano vršenje pravde – navodi Tintor.

On je istakao da je veliko interesovanje javnosti i medija za ovaj predmet, ali da je potrebno voditi računa kod izveštavanja o samom slučaju da ono bude na jedan objektivan i profesionalan način.

Podsetimo, Mika Aleksić uhapšen je početkom godine u Beogradu, njega su srpske glumice i druge polaznice njegove škole glume “Stvar srca” optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje.