Oglasio se NIS o stanju na pumpama: Da li vozače u Srbiji očekuju nestašice goriva?

Naftna industrija Srbije saopštila je da je snabdevenost lanca benzinskih stanica redovna i da Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja.

pumpa
pixabay

– Na benzinskim stanicama NIS-a, koje čine najveću maloprodajnu mrežu u Republici Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva. Štaviše, NIS je obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje – navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je u Rafineriji nafte Pančevo u 2021. godini ostvaren rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i da je NIS spreman da odgovori na potrebe tržišta.

– I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Republici Srbiji – poručuju iz kompanije.

Da podetimo, Vlada Srbije je sinoć, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema u snabdevanju naftnim derivatima.

– Svega ima u dovoljnim količinama, tako da neko namerno širi paniku – saopštila je Vlada Srbije.