OGLASIO SE OTAC GLUMICE: “Nikada nisam tražio ništa ni od koga, nikakvu pomoć, niti sam socijalni slučaj”

Društvenim mrežama proširila se objava žene po imenu Ljiljana Garača, koja je pokrenula humanitarnu akciju u želji da sakupi novac kojim bi pomogla porodici devojčice Biljane Čekić, sada naširoko poznatoj po glavnoj ulozi u filmu Dara iz Jasenovca. Upravo jednu divnu želju lokalnih meštana, koji su samo želeli da se zahvale devojčici, mnogi su iskoristili kako bi Biljaninu i njene najbliže nazvali socijalnim slučajevima.

printscreen/MegaComFilm

Redakcija Nova.rs je stupila u kontakt sa Radovanom Čekićem, ocem male Biljane, koji je izjavio da mu je žao što se pišu laži i što neko ima želju da njega i članove njegove porodice javno ponizi.

Nikada nisam tražio ništa ni od koga, nikakvu pomoć, niti sam socijalni slučaj kako je to sada prikazano, što je stvarno jako ružno. Sve što je potrebno mojoj porodici stvorim isključivo ja, kao što jeste zadatak svakog domaćina. Radim, borim se i sve što sam stekao bilo je od mojih deset prstiju, ništa mi nije poklonjeno”, kaže Radovan za Nova.rs.

Rečeno nam je da su nam vrata institucija Republike Srpske uvek otvorena i da se obratimo šta god bude potrebno. Ono što mi je posebno drago jeste da će Bilja dobiti mesečnu stipendiju za školovanje”, rekao je otac malene Biljane i dodao:

Što se tiče pomoći koju su pokrenule naše komšije i lokalni građani, to je isključivo zato što su želeli da se na taj način oduže mojoj kćerki Biljani za uspeh koji postigla. Zahvalio sam se ljudima, to je lep gest, ali opet naglašavam, mi nismo ugroženi, deca imaju za sve normalne potrebe. Mi smo veoma skromna porodica i ne trebaju nam kule i gradovi”, kaže Radovan.

Ovu informaciju je potvrdila i žena koja je pokrenula humanitarnu akciju, Ljiljana Garača.

“Jako mi je žao što je jedna lepa priča iskorišćena u takve svrhe, da se omalovaži Biljanina porodica. Oni nisu socijalno ugroženi, imaju sve što im je potrebno. Pokrenula sam akciju u želji da sakupimo pare i pomognemo im da srede potkrovlje i da Biljana dobije sobu, ali to ne znači da ona sada nema sobu. Želja je bila da se odužimo Biljani za sve što je postigla, pokrenuli smo akciju, ali sada ne znam šta će biti sa mojom dobrom namerom”, rekla je Ljiljana za portal Nova.rs