Oglasio se sin Đorđa Balaševića: Stihovi poznate numere osvanuli u Ukrajini (FOTO)

Đorđe Balašević bio je protiv rata u Jugoslaviji, a kao poruku mira uvek je pevao poznatu pesmu "Samo da rata ne bude" i sada su upravo stihovi te pesme osvanuli u Ukrajini.

Đorđe Balašević
Print screen/You Tube

– Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini! Prevedeno: ‘Samo da rata ne bude, ludila među ljudima’. Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvezde iz cele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali… Bože pomozi! Grupa kulturno umetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov ‘Naša prosta duša slovenska’ na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gde đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti… Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i seje mir, kao što je sejao gde god je išao… – napisao je pevačev sin Aleksa Balašević.

View this post on Instagram

A post shared by ▀▄▀▄▀▄ Megdan ▄▀▄▀▄▀ (@megdan.fighting)

Ovim povodom oglasila se i Olivera Balašević, udovica pokojnog umetnika, koja je na Instagramu objavila fotografije koje i njen sin, uz opis:

– Prepušen u stihove inkognito putuje svetom, a svako ko pod tom maskom prepozna sedokosog kantautora iz Novog Sada, autmoatski i sam biva prepoznat i sam postaje deo iste zavere. Da aktuelni modelari javnog mnjenja pored svih maketa Potemkinovih sela na kojima rade ne bi morali i o tome da misle – navodi se u objavi.

Pesma “Samo da rata ne bude” objavljena je 1987. godine. Balašević je u pesmi poručio da se planine pokrenu, vulkani probude i da se dogodi sve što se može dogoditi, osim rata.