OGLASIO SE VUČIĆ: Nakon današnjih incidenata drugačija politika prema ALBANIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će posle današnje akcije kosovske policije na severu Kosova, Srbija imati drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima ali i prema onima koji su se kako je rekao, "danas pravili blesavi" u vezi te akcije.

Beta

Današnja dešavanja pokazuju kakve su namere albanskih vlastodržaca i onih koji ih podržavaju. Posle današnjeg napada, stvari neće biti iste i nećemo sutra reći ‘puj pike, ne važi’. Biće drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i onima koji su se danas pravili blesavi govoreći da je to samo borba protiv korupcije ili se nisu javljali dok nisu shvatili da smo vrlo ozbiljni u nameri da zaštitimo naš narod – rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Vučić je, na pitanje novinara da je rekao da je Srbija spremna da vojno interveniše na Kosovu i Metohiji, odgovorio da nikad to nije rekao već da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod.

Nemojte da dodajete reči koje nisam izgovorio. Rekao sam da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod i da je spremna i da će biti spremna i da će pobediti. Nećemo da ratujemo, čuvaćemo mir gotovo po svaku cenu a to gotovo po svaku cenu je samo u slučaju da neko misli da može da izvrši pogrom nad našim narodom. A u tom slučaju ja nikave intervencije nisam pominjao, vi ste ih pominjali a ja sam rekao da ćemo zaštititi naš narod – rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

On je rekao da nije neodgovoran čovek koji bi Srbiju dovodio u tešku situaciju.

Isto tako nisam neozbiljan čovek da bi srpski narod na Kosovu doveo u bezizlaznu situaciju, u situaciju u kojoj bi samo stavili zavežljaje na svoja ramena i potrpali se u traktore i došli u centralnu Srbiju – rekao je Vučić.

Dodao je da je zadovoljan što je tokom parlamentarne rasprave o izveštaju o Kosovu i Metohiji mogao da čuje različite vrste primedbi, uključujući i one za koje je naveo da je i ranije znao da nemaju utemeljenje u realnosti.

Srećan što sam slušao svakog poslanika i što sam, nadam se, uspeo da odgovorim na pitanja svih poslanika. Tako predsednik treba da se ponaša, a oni koji nisu bili u parlamentu više su govorili o sebi nego o meni a ponajmanje o Srbiji, narod to umeti da oceni na najbolji način – kazao je Vučić.