OKRIVLJENI SKLOPIO SPORAZUM O PRIZNANJU: Izrečena presuda za napad na novinara Stefana Cvetkovića

Srđan Zlatanović (39) iz Bele Crkve osuđen je na tri meseca kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog toga što je u julu ove godine metalnim predmetom razbio glavu novinaru Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve.

Beta

Osnovni sud u Vršcu je u presudi naveo da je prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela koji je Osnovno javno tužilaštvo iz Vršca postiglo sa Zlatanovićem.

U presudi u koju je Beta imala uvid, navodi se da je Zlatanović 9. jula uveče, u letnjoj bašti jednog kafića u Beloj Crkvi, “bez razloga i povoda”, Cvetkovića udario metalnom ortopedskom štakom u glavu, nakon čega je novinar imao otvorenu ranu veličine “tri-četiri centimetra”.

Napad je okvalifikovan kao nanošenje lake telesne povrede.

– To je skandalozno i sramotno, dokaz da u ovoj državi više nema ni suda ni tužilaštva. To je izvršio po nalogu organizovane kriminalne grupe koja mu je garantovala da neće biti procesuiran – rekao je Cvetković agenciji Beta.

Stefan Cvetković je nestao 13. juna uveče, a 15. juna rano popodne državni organi su saopštili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dve bile maskirane a jedna je pokazala “nešto poput policijske značke”. Tužilaštvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Cvetković u svojim porukama na Fejsbuku navodi da ga i danas obezbeđuje policija.