OKUPACIJA KORONAVIRUSA: Sve više bolnica u kovid sistemu, prvi put “u crvenoj zoni” i ova BEOGRADSKA KLINIKA

Epidemijska situacija u Srbiji sve je teža, a juče je bio najteži dan do sada. Prema poslednjem preseku podaci su alarmantni – borbu sa kovidom 19 izgubila je još 41 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 7.579 ljudi od 22.231 testirane osobe.

Pixabay.com

Zbog pogoršanja epidemijske situacije Krizni štab je doneo odluku da srednjoškolci i đaci viših razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, kao i da će školski raspust početi 21. decembra i trajati do 18. januara.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Agencije za lekove i RFZO o hitnoj nabavci vakcina.

Jedna po jedna bolnica ulazi u kovid sistem. Prvi put su u crvenoj zoni i Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije i bolnica “Sveti Sava”. Doktori iz tih bolnica apeluju na poštovanje mera, jer je sistem opterećen, a lekari na ivici snaga.

I Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac ušla je u kovid sistem, a direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je za RTS da će okupacija koronavirusa trajati sigurno celo proleće, a možda i do leta.