OLIVER IVANOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA: Lideru Građanske inicijative određen kućni pritvor

Oliver Ivanović
Wikipedia/Medija centar Beograd

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću određen je kućni pritvor, javlja reporter RTS-a. Ivanović je u zatvorskom pritvoru proveo 33 meseca.

 

Oliveru Ivanoviću je ukinut zatvorski pritvor, umesto toga određen mu je kućni pritvor, potvrdio je RTS-u Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović.

Advokat Nebojša Vlajić je rekao da će odluka ponovo biti razmatrana nakon isteka dva meseca. Početkom marta biće održana statusna konferencija o utvrđivanju datuma novog suđenja, rekao je Vlajić.

Tokom dana Ivanović će biti prebačen u svoj stan u severnom delu Kosovske Mitrovice. Već jednom je bio u kućnom pritvoru, i to četiri meseca tokom prethodnog postupka.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Ivanović biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu se omogući odbrana sa slobode.

Sudskim većem je, inače, predsedavala Roksana Komša koja je Ivanovića u prvostepenom postupku osudila na devet godina zatvora za navodno počinjen ratni zločin. Odluka suda doneta je bez prisustva javnosti.