OLUJA I PRED SRBIJOM? U regionu nezapamćeno nevreme – DRVO palo na devojčicu (FOTO)

Potpredsednik hrvatske Vlade Tomo Medved posetio je juče Čazmu koju je poharalo nevreme kakvo grad do sada nije video.

Grom Nevreme Kiša
Pixabay.com

Medved se sastao sa gradonačelnikom Dinkom Pirakom i županom Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem, koji su ga upoznali sa razmerom štete.

U neviđenom nevremenu jedna devojčica je povređena dok se vraćala iz škole. Naime, na nju je palo drvo i polomilo joj natkolenicu. Hitno je prevezena u Zagreb i već je operisana.

Nažalost, jedno dete je povređeno. Šteta je ogromna. Najstariji ljudi ne pamte tako razornu oluju. Sve službe su na terenu i pomažemo ljudima koliko možemo. Najgore je što su pred nama još dva kišna dana. Oko 30 kuća ima oštećene krovove, a na nekoliko njih vetar je odneo građu i crep, što dovoljno govori o jačini vetra. Ogromna sila je protutnjala ovuda. Šteta na poljoprivrednom zemljištu je ogromna“, rekao je predsednik opštine Čazma Dinko Pirak.

Pirak dodaje da je najveći problem to što nema struje i štosu pokvareni dalekovodi.

Elektrine ekipe intenzivno rade na sanaciji, struja se već negde vraća, ali mislim da će biti potrebno dva-tri dana da se ceo sistem stabilizuje“, poručio je predsednik opštine.

Podsetimo, dojave građana o jakom nevremenu sa vetrom i kišom na području Čazmana stigle su juče u poslepodnevnim satima u Županijski centar 112 Bjelovar. Na teren su odmah upućene hitne službe, delatnici Civilne zaštite Bjelovar i lokalne CZ.