OLUJA KIARA SEJE SMRT PO EVROPI: Raste broj žrtava stravičnog nevremena

Najmanje petoro ljudi stradalo u snažnoj zimskoj oluji koja je pogodila delove Evrope, praćena obilnim kišama i jakim vetrovima i dovela do velikih poremećaja u saobraćaju.

Beta/AP

Dve ženske osobe, majka i ćerka, poginule su u Poljskoj, a još dvoje je povređeno nakon što je oluja srušila krov zgrade u kojoj se iznajmljuju skije u zimovalištu Bukovina Tatžanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, saopštila je policija.

U Švedskoj se jedan muškarac udavio nakon prevrtanja čamca u kome je plovio sa još jednom osobom. On je uspeo da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, kada je na njihove automobile palo drvo.

U Britaniji, gde je u nedelju bila najsnažnija oluja, više od 20.000 domova još je bez struje dok je na snazi i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici severozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja reke Irvel.

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, brojni letovi, železničke i brodske linije su otkazane ili odložene.

Oluja je protutnjala i Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi na ostrvu Korzika do kraja dana udari vetra mogli da dostignu i 200 kilometara na sat.

loading...