OLUJA PARALIZOVALA LESKOVAČKI KRAJ: Vetar izazvao požar, iščupao jelku iz korena staru 30 godina

Vetar
Beta

U požaru u leskovačkom selu Vinarce koji su izazvale varnice od spojenih žica sa obližnjih bandera porodici Mladenović danas su izgoreli štala i pomoćni objekat, potvrdili su Beti meštani tog sela.

 

Pretpostavlja se da je do spajanja žica i varničenja došlo zbog jakog vetra koji od jutros u Leskovcu na momente prerasta u olujni.

Pričinjena materijalna šteta na imanju Mladenovića procenjuje se na preko 10.000 evra, a veća nesreća je izbegnuta samo brzom intervencijom vatrogasaca.

– Imali smo sreću da su komšije brzo reagovale i zvali vatrogasce, jer ja i supruga nismo bili u kući – rekao Goran Mladenović.

Meštani tog dela Vinarca, u Karađorđevoj ulici, rekli su takođe da se slične situacije dešavaju prilikom svakog jačeg vetra jer smatraju da žice nisu propisno povezane.

– Svaki put se te žice spoje i varniče. Zvali smo Elektrodistribuciju molili ih da dođu da reše problem, ali evo rešavaju ga sada kada se desila nesreća – rekao je Saša Stojanović iz tog sela.

U Elektrodistribuciji su rekli da “ne stoje tvrdnje meštana”.

Jak vetar iščupao je danas iz korena i jelku staru 30 godina u dvorištu Ivana Janjića u selu Donja Jajina, nedaleko od Leskovca. Na sreću, tog momenta nije bilo nikog u dvorištu.loading...