OLUJA U PRESTONICI: Ogromno nevreme pogodilo Beograd (VIDEO)

Nakon što su obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom pogodili Čačak i Gornji Milanovac, nevreme je stiglo i u prestonicu.

Beta

Nevreme je zahvatilo veći deo glavnog grada, i to, pre svega, centralne gradske opštine. Pljuskovi su počeli na Novom Beogradu, Zvezdari, Košutnjaku, Dorćolu i Banovom brdu.

Kako je ranije najavljeno, u večernjima satima na teritoriji Beograda očekuje se i do 40 litara kiše za kratko vreme.

Podsećamo, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, naložio je danas članovima Štaba za vanredne situacije da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost zbog crvenog meteoalarma.

S obzirom na činjenicu da je ceo region pogodilo jako nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i gradom, kao i da su za naše područje najavljene obilne padavine sa jakom grmljavinom i mogućom pojavom grada, gradonačelnik Radojičić apeluje na građane da obrate pažnju na svoje domove i prilagode ih predstojećim uslovima, saopštio je Beoinfo.

Apelujem na sve sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata, i sve prostorije gde može ući voda. Da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Savetujem građanima da bez preke potrebe ne kreću na put, međutim ako se nađu u sred nevremena treba da zaustave svoje vozilo na sigurnom mestu i sačekaju da nevreme prođe – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je poručio Beograđanima da obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavima nakupi veća količina vode, i da se trude da izbegavaju takva mesta.

Korisnici društvenih mreža podelili su video snimke nevremena.