“On će sad da bude novi Zoran Đinđić” Vučić isprozivao ministra u sred uživo obraćanja, a ovo je razlog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić "potkačio" je danas ministra privrede Radeta Bastu, koji je nedavno tražio uvođenje sankcija Rusiji.

Printscreen RTS

“Dobro ti ide Rade… A i namiguje čovek, kralj, ide mu sve. Postao zvezda”, rekao je Vučić Basti koji je prisustvovao njegovom današnjem obraćanju javnosti, povodom dogovorenog aneksa sporazuma s Prištinom.

Rekao je i da se Srbiji ne žuri sa sankcijama Rusiji.

Osim ako Rade Basta ne misli drugačije. A i ako misli drugačije, on će sad da okači Rade Basta novi Zoran Đinđić i eto to vam je to. Da stekne popularnost na taj način. Dobro ti ide Rade… A i namiguje čovek, kralj, ide mu sve. Postao zvezda. Suprotstaviš se prededniku Vlade i postaneš zvezda. Rade posle toga daje izjave, čim ja završim“.

Na to je Basta dovikunuo:

„Ja sam uz vas“, a Vučić je odgovorio:

„Ej znam, svi mi to kažu“.

Podsetimo, Rade Basta je u nekoliko navrata govorio o tome da Srbija treba pod hitno da uvede sankcije Rusiji, a tražio je i od svih ministara da se izjasne po tom pitanju.

On je na Instagramu napisao:

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je ministar Basta.

To je izazvalo pometnju u Vladi, a reagovao je i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Komentarišući ovu Bastinu izjavu Glišić je rekao da je „Vlada kolektivno telo a ne da pojedini ministri istrčavaju i lupetaju gluposti“, što je „vrhunski neodgovorno“.

„Aj’ bavi se malo svojim poslom za promenu, uzmi nešto radi. Probaj da se baviš onim što je tvoj posao, do sad se nisi time bavio uopšte, drugi moraju da rade tvoj posao“, poručio je Glišić Basti.