“ON JE MOJ BOL I MOJ ŽIVOT”: Mama je celom svetu poslala PISMO i SLIKU sina koji se DRUGI PUT bori protiv RAKA!

Dečak oboleo od raka
Facebook.com/lovewhatreallymatters

Pismo jedne majke obišlo je Internet i to iz najužasnijeg razloga - njen sin se bori protiv raka i ona je rešila da pokaže kako to zapravo izgleda.

 

Džesika Medinger iz Teksasa poslala je fotografiju svog sina i pismo čuvenoj Fejsbuk stranici “Love What Matters”.

Drejk ima deset godina. On je imao svega šest godina kada mu je dijagnostikovana leukemija i svi su se nadali da se izborio, ali prethodne godine saznali su da Drejk pred sobom ima još jednu važnu bitku. Ovaj put protiv kancera testisa.

Da bi svi shvatili koliko je kancer surov i brutalan, Džesika je rešila da to prikaže fotografijom i pismom koje je potreslo ceo svet.

Reči ove majke prenosimo u celosti:

Za svakog ko se bori protiv kancera i nalazi se na hemioterapiji. Za svakog ko prolazi kroz ovu užasnu bolest. Biće stvarno, teško i brzo. Slika koju šaljem je od jutros i, pre nego što vrisnete i rasplačete se jer “zašto bi bilo ko slao slike svog sina u pelenama”, pa – 1) isto bi izgledao i u kupaćim gaćama i 2) zato što život nije uvek politički korektan i divan, veoma je realan. Život nije lep i rak uništi osobu.

Jutros sam odnela Drejka u kupatilo. Da, on nosi pelene jer u 75 odsto slučajeve ne može da kontroliše svoje telo. On je kost i koža jer moram da ga preklinjem da pojede jedan zalogaj boranije za večeru ili da popije bar jednu čašu vode dnevno. Ja moram da spavam sa njim noću jer se plaši da će se nešto desiti i da će biti sam, a kad kažem “nešto” mislim na umiranje. Moram usred noći da imam razgovore sa svojim desetogodišnjim sinom o tome da li će, ako umre, otići na nebo i da li će tamo videti tatu, da li će moći da priča sa njim i da se igraju. Ovo je on, previše slab da bi ustao iz kreveta ili hodao, već moram da ga nosim ili guram u kolicima. Ovo je on, koji zaspi usred razgovora sa nekim, jer je previše iscrpljen. Ovo je on, pošto povrati svaki lek koji sam mu dala ili jedva diše jer mu je stomak prazan – ako izuzmemo 44 pilule koje je popio u prethodna 24 sata. Ovo je on koji mi kaže – “mama, neću izdržati”. Ovo je on koji ne želi da ga iko dodiruje, jer ga to previše boli. On, koji uzima morfijum da bi izgurao dan. Ovo je on koji mi govori da je uplašen i da misli da neće doživeti 11. rođendan. Ovo je on i to sam ja, koja mu govorim da ću se boriti za njega čak i kada on ne može. Ovo smo on i ja i naš svet.

Ovo je on, Drejk, moj ceo svet. Od momenta kada sam saznala da sam trudna pa zauvek, on jeste i biće moj razlog da živim. Moj osmeh, moja ljubav, moj otkucaj srca. On je i moja suza, moj bol u srcu, moja tužna grimasa. On je moj život.loading...