ONA JE JUNAKINJA HEROJSKOG IMENA: A čuveni STOLAR MILE apeluje na VAS da joj pomognete!

Stolar Mile - Milunka Petrović
Facebook.com/StolarMileRakovac

Apelujemo na vas da otvorite dušu za reči Stolara Mileta, da posebno obratite pažnju na reči njegovog sina i da, ako možete, pomognete.

 

Svi vrlo dobro znamo ko je Stolar Mile. Njega ne treba posebno predstavljati, jer se o njegovoj dobroti i poštenju naveliko zna. Ali, o njegovim delima i te kako treba pisati i pričati jer će, možda, ona nekoga nadahnuti da se posveti pomaganju onima kojima je pomoć preko potrebna.

Milorad Jurković – stolar Mile iz Rakovca ponovo je oduševio korisnike društvenih mreža u Srbiji pričom o jednoj herojskoj devojci herojskog imena. Milunka Petrović živi u Bečeju i njoj i njenoj porodici potrebna je pomoć.

 

Naime, Milunka je obolela od cerebralne paralize, iako, kako kaže Mile, “ona sebe ne gleda tako”. Dobitnik je preko 15 povelja i diploma za literarne radove, kao i pehara Srpske kraljevske akademije nauka i umetnosti.

Porodica Petrović živi u teškim uslovima. Milunkin tata je oboleo od tumora i tri puta je operisan, a mama je srčani bolesnik. Najveća želja ove devojčice jeste da se zaposli posle škole i da mami kupi masku za disanje koja se tokom noći u slučaju prestanka disanja sama pokreće i pomaže pacijentu, jer Milunka “više ne želi da gleda kako joj se majka bukvalno guši noću”.

Ova porodica živi od penzije od 11 hiljada dinara i socijalne pomoći od 666 dinara! Samo Milunkini lekovi koštaju 70 evra, a o lekovima za njene roditelje, računima za struju i ogrev da i ne govorimo. 

Milunka je napokon dobila kolica za obolele od cerebralne paralize, zahvaljujući porodici Smukov iz Dobrinaca. Međutim, Petrovićima je pomoć i dalje i te kako potrebna.

Samo ću ponoviti reči mog sina kad smo krenuli nazad, koji je sve vreme ćutao i slušao. “BESAN SAM!” Da, ovo su reči mog sina od 15 godina jer je shvatio šta je nepravda. Ja neću stati na ovome – napisao je Stolar Mile.

Svako ko želi i može da pomogne Milunki i njenoj porodici treba da se obrati direktno Stolaru Miletu na njegovoj Fejsbuk stranici.