“Ona kuka, zapomaže, a ne možeš da joj priđeš”: Očevidac opisao horor sa Beogradske pijace

Ventilacija se obrušila sa plafona i direktno udarila u povređene osobe.

Policijska traka
Sxc.hu/nokomai

Živu glavu sam srećom spasio. Bio sam tu dva minuta pre rušenja. Samo što sam se pomerio, dimna zavesa je pala, sve se srušilo, priča Dragan Škondrić, očevidac nesreće na pijaci “Merkator”, gde se obrušio plafon danas oko 11 sati.

Video sam tu povređenu ženu, video sam kako sve pada na nju. Ali, posle se od prašine ništa više nije videlo. Ona kuka, zapomaže, a ne možeš da joj priđeš – ispričao je Dragan dodajući da ih je bilo četvoro, petoro tu, kada se sve dogodilo.

Kako su kazali drugi, u pitanju je bila sekunda, ništa nisu stigli da vide i odjednom je bio mrak.

Ništa nismo stigli da vidimo, odjednom je bio mrak, svetlo se ugasilo. Ništa se nije čulo, samo se u momentu sve sručilo. Bila je panika, mrak, odmah je nestalo struje – ispričala je žena koja je bila sa druge strane i koja kaže da radi 4 godine na pijaci.

Taj plafon je stajao, nije bilo oštećenja, tu su visile neke cevi, dodala je.

Na mesto nesreće u Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu, gde se srušuo plafon u pijaci, stigao je odmah i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. On je razgovarao pred medijima sa dežurnim komandantom vatrogasaca, gde su objasnili kako se tačno dogodila ova nesreća.

Kako su rekli, ventilacija se obrušila sa plafona i direktno udarila u povređene osobe.

– Pao je deo obloge oko ventilacije i četiri osobe su povređene. Verujem da će lekari dati sve od sebe da pruže pomoć. Istraga će razjasniti šta su tačni uzroci – rekao je Radojičić.

Slike možete pogledati ovde.